top of page

The Browline + Jasmine

100 år med bryn

Hvis øyene er vinduet til sjelen, så er øyenbrynene rammen. Øyenbrynene våres viser ansiktsuttrykkene våres, men det viser også tydelige referanser til tid. Om de er tynne og lange, eller tjukke og kraftige har de vist seg tydelig i vår populærkultur. Jeg skal ta dere med gjennom 100 år med bryn!


1920

‘The roaring twenties’ er et kjent uttrykk og kommer fra en tid hvor sprit, dansing, jazz og festing regjerte i et tiår. Første verdenskrig hadde tatt slutt og (hvite) kvinner hadde endelig fått mulighet til å stemme i valg. 1920-talls kvinnene begynte å uttrykke seg på nye måter, spesielt innenfor skjønnhet. Kino ble en stor ting under 1920-tallet, og de fleste filmene var fortsatt stumfilm. Brynene var nappet veldig tynne eller barbert bort for å kunne tegne den til tynne, rette og lange streker. Her ble brynene et virkemiddel for å hjelpe skuespillerne til å få et sterke utrykk.

Ikoner: Anna May Wong, Clara Bow og Coco Chanel

1930

I 1929 skjedde det store Wall Street-børskrakket og verden ble ført inn i ‘den store depresjonen’. Folk trengte et sted å ‘flykte’ til og fant trøst i kunst og kultur. De glamorøse 30-tallene med store drømmende krøller og forførende blikk. Brynene var fortsatt tynne, men idealet hadde endret seg til å bli en høy bue, som ofte fikk en til å se overrasket ut. Øyenbrynene ble smurt med olje eller vaselin for å få dem til å skinne.

Ikoner: Billie Holiday, Marlene Dietrich, Claudette Colburn

1940

Andre verdenskrig hadde brutt ut og konsekvensene av det var at kvinnene i landene ble nødt til å ta over jobbene i samfunnet. Skjønnhetsprodukter ble rasjonert og brynene begynte å gro til en veldig naturlig form. Samtidig ble pin up-estetikken skapt for moral i krigene og der ser vi mer definerte bryn og kirsebær-røde lepper, ordentlig Old Hollywood Glamour.

Ikoner: Joan Crawford, Rita Hayworth, Veronica Lake

1950

Krigen er slutt, samfunnet stabiliserer seg og kjønnsrollene går tilbake til gammel praksis. Kvinnene var hjemmeværende og det ble mer tid til skjønnhetsrutiner. Sminken blir mer ultra-glam og feminin. Brynene ble definerte med en tydelig knekk i buen ved hjelp av brynsprodukter. Ikoner: Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn

1960

Ungdomsopprør og borgerrettsbevegelsen preget slutten av 50-tallet og banet vei for en mye mer eksperimentel natur i 1960-årene. «The Mod» gjorde modellen Twiggy til et stilikon. Øynene var i fokus og brynene hadde en bi-rolle, de ar gjerne smale med en tydelig knekk for å komplimentere den kraftige øyensminken.

Ikoner: Audrey Hepburn, Nina Simone, Twiggy

1970

På 70-tallet fortsatte disse ikoniske bevegelsene, feministene hadde tatt til gatene, hippiene protesterte mot Vietnam og diskoen hadde inntatt klubbene. I dette tiåret ser vi alt fra ‘Au Natural’ bryn til diskoen sine smale bi-rolle-bryn.

Ikoner: Donna Summer, Diana Ross, Gloria Steinem

1980

MORE IS MORE! På 1980-tallet var den kaldeste fronten mellom vesten og Sovjetunionen. Sett bort fra det politiske landskapet var vesten fullt med synth musikk og lekenhet og mye, mye hår. Brynene vokste vilt og pinsettene lå ett eller annet sted og støvet ned.

Ikoner: Brooke Shields, Madonna, Whitney Houston

Grace Jones er et eget kapittel!

1990

Det er her vi begynner å se at historien gjentar seg, som et slags motmæle for tiåret før fant vi frem pinsettene igjen and went to town! Dette tiåret er nok mye av grunnen til at Brow Rehab kan eksistere i dag og har på godt og vondt gjort at vi har blitt kjent med hverandre. Brynene ble tynnere og med høyere løft i knekken.

Ikoner: Drew Barrymore, Pamela Anderson, Kate Moss

2000

Husker dere nyttårsaften fra 1999 til 2000? Jeg husker det regnet ned konfetti med tallet 2000, alt var sølv og futuristisk - akkurat som at store ting skulle skje i det nye århundret. Dessverre hang bryns-trenden fortsatt igjen fra 90-tallet, når vi trodde at brynene ikke kunne bli tynnere, så kunne de det allikevel!

(For de som ikke vet det; noen bryn vil ikke gro tilbake og da anbefaler vi å sjekke ut en behandling som heter microblading.)

Ikoner: Christina Aguilera, Gwen Stefani, Paris Hilton

2010

Jeg vil tørre å påstå at dette er tiåret hvor bryna virkelig er i fokus. Nå hadde samfunnet vårt fått oss til å nappe vekk bryna i 20 år og det var på tide at de fikk gro ut igjen. Det er her jungelen av brynstrender og brynsprodukter begynner å utfolde seg. Brynene skal være tykke og definerte med en sterk knekk i buen. Brynene kunne også være mye mer sminket slik at det skal se perfekt ut i selfiene våres. Sist, men ikke minst Brow Rehab etableres i 2014.

Ikoner: Kim Kardashian, Cara Delevingne, Megan Fox

2020

Trendene kommer og går, i dag gjør jeg like mange behandlinger av naturlige, definerte bryn, som jeg gjør av brow lamination. Slik jeg ser det i dag er vi flinkere til å ta utgangspunkt i våre naturlige trekk og fremheve de. Vi er flinkere til å se på ulikhetene våres som styrker og at det er ikke «one size fits all».

Ikoner: Litt tidlig å si hvem som kommer til å dominere brynsbildet dette tiåret, men hittil liker jeg Zendaya sine bryn veldig godt!


Commentaires


bottom of page