top of page

Meaningful Holiday Gift Guide

2020 har vært et interessant år for oss alle. Vi har nå, mer enn noen gang, tid til å sette pris på menneskene rundt oss og fokusere på det som virkelig betyr noe. Det føles ikke ut som at materialistiske gaver er veien å gå denne julen, så vi har satt sammen gavetips som kommer rett fra hjertet.


Silje -

Personlig setter jeg mest pris på opplevelsesgaver- gjerne sammen med den jeg får gaven av enten det er et familiemedlem, venn eller kjæreste. En av måtene jeg viser omsorg og/eller kjærlighet på selv er å lage mat til og sammen med de jeg er glad i.


1. Da kan man fks kjøpe et gavekort på Kulinarisk akademi hvor du og gavens mottager kan lære hvordan man lager autentisk meksikansk taco eller hvordan du kan tilberede en herlig fransk rett og hva slags viner du bør ha til den? Det er en superkoselig og sosial ting man kan gjøre sammen️.

2. Eller hva med å ta med mor/søster/venninne på spa for en dag? Gjerne hos en av de mindre aktørene for å støtte en bransje i Corona nøden🦠 Etter 2020 tror jeg vi er en god gjeng med anspente mennesker som trenger egenpleie og tid med våre kjære.

3. Kan også anbefale en natt på en tretopphytte. Sjuuuukt koselig og det finnes flere av de rundt i vårt langstrakte land.


Anna Fauske -

Kirkens bymisjon har sin eigen nettbutikk, der du kan handle ein julegave med meining. Overskuddet går til kirkens bymisjon, og samtidig skaper dei arbeidsplasser til dei som er vanskeligstilte. Her har dei mykje forskjellig, og eit budsjett for alle! Klikk her


Hedda -

Den tiden vi er i nå er helt unik, og selvom noen kommer seg gjennom hjemmekontor eller nettstudier fint, så sitter det nok mange der ute som føler seg stressa og overveldet. da er det fint å kanskje bruke litt ekstra tid på å lage en mer personlig gave.


1. Det eneste du trenger er en liten bok, en penn og noen bilder. du kan finne alt av bøker og penner på ark og fremkalle.no er et forslag på en side som gjør at du kan printe ut bilder og få de rett hjem i postkassen. Dette blir for eksempel en helt super veninnegave, for da kan man velge ut bilder fra de morsomste øyeblikkene dere har hatt, lime det inn i en side i boken og skrive noen hyggelige ord ved siden av.


2. På Søstrene Grene har de et ganske godt utvalgt av maleutstyr, og dette blir faktisk en ganske fin gave. Du trenger ikke å være flink til å male for å gjøre det, for det finnes mange videoer på Youtube hvor man får til et sinnsykt fint resultat ved å bokstavelig talt bare helle malingen ned på lerretet. For noen er det hvertfall nok til å få tankene over på noe annet i noen timer, og hvis man hvor langt unna hverandre kan man jo ha en ‘malekveld’ over Facetime!


3. Istedenfor å kjøpe en genser/bukse eller lignende, lag en samling av den personens favoritt ting! Det kan være godteri, kosesokker, lys, sminke, ansiktsmaske og et lite kort (men her er det bare å slå seg løs). Gaven vil føles veldig mye mer personlig ut og vil garantert gjøre en veldig glad.


Julen handler for mange om å være rundt familie, spise god mat og gi gaver til sine kjære. Realiteten for noen familier er at de ikke har muligheten til å verken sette mat på bordet eller gi gaver til barna sine. på finn.no kan du søke på bla ‘julehjelp’ og få opp mange annonser hvor du får muligheten til å hjelpe de som er satt i en vanskelig situasjon. Uansett om det er gavekort på en matbutikk eller om du har en genser i klesskapet ditt som kunne trengt et nytt hjem så finnes det alltid noen som tar det imot med åpne armer!


Annika -

Utenom produkter syns jeg personlig at det å planlegge å gjøre noe sammen, kan være en fin gave. Om det er gavekort på behandlinger, middag, kino, eller andre kulturopplevelser du vet personen setter pris på og samtidig støtter en bransje som har hatt det tøft under korona perioden. Det kan bli vanskelig å gjennomføre akkurat nå, men det vil ikke vare for alltid.


Jasmine -

Jula er en tid hvor vi kan vise omtanke til hverandre! Jeg liker å gi gaver jeg gjerne vil kjøpe til meg selv, og som ikke alltid er noe vi unner oss. Jeg er veldig glad i god kaffe og jeg kan anbefale Supreme Roastworks sin Colombianske roast. Mmmmm!! Om det er slik at personen du tenker på har alt de trenger, hva med å kjøpe et årsmedlemskap hos f.eks. Astrup Fearnley museet? Der har de masse forskjellige utstillinger i løpet av året og vi alle trenger litt kulturelt påfyll - selvom vi liker det vi ser eller ei!


McKenzie -

As someone who works partially in freelance, I know that other artists/creatives have struggled a great deal this year due to Covid-19. There's nothing more personal I can think of than a one of a kind piece of art to give to a loved one. Check out Tise, Finn or personal Instagram accounts to buy photography, paintings, clothing etc. or even hire a videographer or graphic designer to make something custom.

bottom of page