top of page

How to treat "maskne" with Anna

Nå regner jeg med at alle er helt ekstremt lei av korona og maskebruk. Men endelig ser vi lyset i tunellen med vaksinen, selv om det enda er lang vei å gå. Om ikke korona alene skulle være nok, så har maskebruken ført til «maskne». Acne/kviser og uren hud. Spesielt i storbyene hvor maske er påbudt, går man rundt med maske flere timer i løpet av en dag. Huden er innestengt og fuktig lenge, og på grunn av dette har flere fått mer kviser og uren hud – «maskne». Dette er ikke det største problemet her i verden, det å få noen ekstra kviser, men det er aldri gøy å føle seg ufresh. Så jeg tenkte å komme med noen tips og triks for å unngå dette til en viss grad.

Grunnen til at man får «maskne» er fordi huden blir kvelt under masken i flere timer. Porene får ikke puste og det er konstant fuktig. Fuktigheten og varmen som skapes under masken gjør at porene åpner seg og, som gjør at bakteriene trekkes inn i huden på en helt annen måte enn til vanlig. Noen bruker selvfølgelig sminke og, dette gir enda mer bakterier under maska. Det aller første tipset jeg har å komme med er å prøv å la være å bruk sminke om du vet du skal ha på deg masken lenge. Har du en ren hud under, vil det være færre bakterier og lavere risk for «maskne». Men om du velger å bruke sminke, er det viktig at du renser ansiktet og tar på en god fuktighetskrem, med en gang du kommer hjem. Jeg elsker å bruke selvbruning i ansiktet nettopp for å unngå sminken. Jeg bruker Glöd sin tanning drops i dark, som gjør at jeg føler meg litt mer fresh uten sminke.

Et annet produkt jeg elsker å bruke når jeg ikke bruker sminke, er Brightening CC serumet fra By Terry.


Det er også godt for huden din å få noen pauser i løpet av dagen. Ta av masken der du kan for å litt frisk luft. Har du ikke sminke på deg, vil huden din elske deg litt ekstra om du skyller ansiktet med vann og tar på fuktighetskremen din på nytt.


Fuktighetskremene jeg bruker til dagtid er enten Clinique Moisturizing Lotion+ eller kombinasjonen av Hyaluronic Acid og Natural Moisturizing + HA fra The Ordinary. Disse er rike på fuktighet og gir en beskyttelse mot forurensning og bakterier som man blir utsatt for i løpet av dagen. De inneholder heller ingen parfyme eller noe som vil påvirke huden mer negativt.


Kule masker har og blitt en trend, og

dette er masker man kan bruke om og om igjen. Det er da veldig viktig å huske på at disse må vaskes/kokes hver dag. Bruker man en maske mer enn i 4 timer, vil jeg anbefale at det vaskes. Dette vil ikke bare skåne huden din, men og helsen din mot fler bakterier. Hvis du vasker de i vaskemaskinen ville jeg unngått å bruke skyllemiddel, da dette er masse parfyme som ansiktet ditt ikke er vant med.

Hudpleierutinen din både dag og kveld burde inneholde minst en god og mild rens og en fuktighetskrem. En lett skrubb og ansiktsmaske kan du ta en gang i uken, for å gi et ekstra boost til huden din. Velg en lett og mild skrubb som også gir masse fukt og ikke irriterer huden din mer enn nødvendig.

Kort oppsummert:

-Prøv å unngå sminke.

-Ta av masken så ofte som mulig for å gi huden en luftepause.

-Bruk en god dagkrem uten parfyme.

-Vask over ansiktet og rens når du er hjemme igjen.

-Vask/kok munnbind hver dag eller bruk engangsmunnbind i maks 4 fire timer.

-Skrubb ansiktet en gang i uken + ansiktsmaske.

Håper dette var til hjelp for noen! Hold dere hjemme og vær trygge, men bruk maske når dere er ute selv om det suger å få kviser. Det suger enda mer å bli smitta eller smitte andre.


Comments


bottom of page